fiske viter 1

Drömfiske

Legenden Övre Mysklan

Ett fåtal år har vi haft privilegiet att få fiska i våra närliggande samebyar och privata tjärnar, åar och bäckar. Vi kan därför med stor vördnad och tacksamhet säga att vi har tillgång till några av de bästa Harr, Öring och Rödingvattnen i norra europa! Vi kan härmed presentera ett makalöst fiske i en sagolik miljö.
Vill du ta en vild Stor-Öring, grov Harr eller en präktig Röding? Hör av dej till oss på Starpatser.

Harr

Övre Mysklan och en sträcka på ca 7 km med strömmande vatten, pooler och tjärnar. Allt i samma å. De enda stigar du ser är gjorda av ren och älg. Inte många personer sätter sin fot här. Området ligger norr om naturreservatet Rogen som är känt för sina torrfuror, landskapet som är format av istiden och alla dess småsjöar fyllda av fisk. Den största Harren som fångats under våra fåtal turer har mätt 62 cm! Enligt Gunnar Westrin sattes det svenska flugfiskerekordet här! Helikopter acces. Grupper om 3-7 personer lämpligt. Pris: från 3500:- per person och dygn. Plus helikopter ca 6500:- tur och retur, ni får plats 3 stycken åt gången.

Öring

Ett område som gränsar till Norge. Ett makalöst antal tjärnar och sjöar samt en å som skulle varit legendarisk bland fiskeeliten om de vetat att den fanns! Uppskattningsvis ett 40-tal tjärnar och sjöar som är sammanbundna med bäckar eller åar finns att utforska. Rekordet på Öring i detta område som vi fått exklusiv ensamrätt på ligger på 6.5 kg enligt samerna. Helikopter plus vandring är det som gäller då det ligger inne i ett naturreservat. Grupper om 2-9 personer tas emot. Pris från 4000:- per person och dygn. Helikopter ca 6000:- tur och retur, ni får plats 3 stycken åt gången. Observera att vi fiskar i ett naturreservat och kan inte flyga ändå fram, vi får gå cirka 1 km innan fisket tar vid och cirka 3 km till det bästa stället att sätta upp tälten på.

Röding

Vi har fått tillgång till ett av samernas egna skafferier vid foten av Helags. Vyerna är enorma. Det är en enda stor sjö vi får fiska i men det behöver inte bli tråkigt för det, rekordet på Röding ligger på 6.3 kg! Vandring eller helikopter till tjärnen. Vinterfiske finns också. Pris från 2500:- per person och dygn. Vi vandrar in ca 7 km.
Till ovan nämnda vatten ingår: Obegränsat med fiske (catch and release), guidning, helpension och boende i tält. Jag och en av samerna är med och guidar och kockar. Om så önskas kan en 3:e guide hyras in. Vi kan med lätthet påstå att vi i dessa vatten har något alldeles unikt. Tänk dej att bli inbjuden i en legend och få skriva den själv, så bra är det! De fåtal gäster vi har haft har pratat sej varma om fisket, maten, naturen och upplevelsen. Och många av dem har varit jorden runt och fiskat.

På alla vårar turer ingår helpension och boende i tält. Vi är alltid 2 guider, jag och en same visar er de bästa ställena.

P.S!

Vi har även tillgång till ett 1200 hektar fjällskifte med sjöar, tjärnar och bäckar som det fullkomligt kokar av fisk i. Dit man kan gå in. Inte lika påkostat som våra övriga vatten MEN exklusivt om man räknar antal fiskare per år. Här kan vi få bo på en gammal fäbodvall i stuga mitt uppe på fjället om så önskas, mitt i paradiset Fiskbäckdalen. Känn på det namnet. På de fåtal turer vi gjort har vi aldrig gått lottlösa. På en av turerna fick vi på slutet av dagen napp på varje till vartannat kast! Obs! SANT!
Vi har dock aldrig fått större Öring än på dryga kilot men det finns garanterat grövre. Detta är mer ett budget val än våra andra fiskevatten vi erbjuder, men en stor makalös upplevelse!! Fisket och naturen är sagolikt. Grupp om 3-6 personer är lämpligt. Perfekt för barn också. Pris från 3000:- per person och dygn.

 

fiske mysklan

dromfiske