Vi som driver Strapatser är Jon och Maria Wagenius. Jag, Jon är född och uppväxt i riktiga fjäll - Funäsdalsfjällen medans Mia kommer från Stockholm så vi kompletterar varandra bra. Numera har vi utökat familjen/företaget med våra 4 barn Agnes Alpina, Fanny Jibb, Glen Messner och Zeb - nån av dem får ni säkert träffa när ni besöker oss!

För min del tror jag att Strapatser grundades i ryggsäcken på pappas rygg. Där fick man sitta när man inte orkade gå hem själv efter fisketurerna. Att fiska och att vara ute på fjället är vårt gemensamma intresse och som för mig, förståeligt tagit mer och mer tid....

Jag är utbildad kock och guide med stor dragning till strapatser av olika slag, detta har blivit en bra kombination. Efter att ha jobbat ute i Svearike och i Norge bestämde jag mej för att åka tillbaka hem igen och satsa på Strapatser.

Mia är kallskänka, bagare, elektriker, byggmästare, skräddare och en riktig klippa i både det varma köket och på kontoret! Mia har jobbat som ansvarig AV-tekniker på Berns salonger och 7 år som receptions- och bokningsansvarig på Ramundbergets fjällgård innan hon gick in som delägare i Strapatser och Fjällbäcken.

Våra kunder är allt från små och medelstora företag på konferens till busiga 8-åringar och adrenalinstinna ungdomar som vill testa nya aktiviteter och sina gränser.

Jag vet att ni skulle uppskatta naturen som Funäsfjällen erbjuder och det oavsett om ni vill ha rekreation eller spänning. Många gäster har nämnt att närheten till våra vackra fjäll, den varma personliga servicen och det rika utbudet av aktiviteter till det mest positiva med detta omåde.

Alla våra aktiviteter kan utföras oavsett ålder och kondition. 

P.s Jon var vintern -98 nominerad till en av Sveriges bästa skidåkare av tidningen Åka skidor. Och redan efter 1 år i branschen blev vi nominerade till årets företag i Jämtlands län och blev 2005 årets nyföretagare i Härjedalen. 2014 blev vi årets företagare i Härjedalen.

af harjedalen 2014    affarsvarlden